InSTEM PROJE EKİBİMİZ LİTVANYA´DAN DÖNDÜ

Okulumuz InSTEM proje ekibi Litvanya'nın Vilnius şehrinde düzenlenen "InSTEM: Innovative Student-Teacher Evolution Model/Yenilikçi Öğrenci-Öğretmen Gelişim Modeli" isimli Erasmus+ KA2 projesi öğrenci çalışma toplantısını tamamlayarak ülkemize döndü.

Proje toplantısı ile ilgili bilgi veren okul müdürümüz Hasan Kökçü: "Kısa adı InSTEM olan projemizin son öğrenci çalışma toplantısı 23-29 Nisan 2017 tarihleri arasında Litvanya'da gerçekleştirildi. Litvanya, İtalya, İzlanda ve Lüksemburg'dan ortaklarımızla birlikte 2015 yılından bu yana yürüttüğümüz STEM yani Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında çalışmalar ve araştırmalar yaparak öğrencilerimizin bu alanlarda kariyer yapmalarını teşvik etmeyi amaçlayan çalışmalar içeren projenin son öğrenci çalışma toplantısında okulumuzu projenin sorumlusu olan öğretmenimiz ile 3 öğrenci temsil etti. Kendilerine okulumuzu başarıyla temsil ettikleri için teşekkür ediyor, önümüzdeki süreçte yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum." dedi.

Litvanya toplantısı ile bilgi veren proje sorumlusu İngilizce öğretmenimiz Hasan Biber: "Vilnius şehrindeki ortağımız Vilniaus Pilaites Gimnazija'nın ev sahipliğinde düzenlenen öğrenci çalışma toplantısında düzenlenen uluslararası ve 2 gün süren STEM konferansında öğrenciler yapmış oldukları araştırmaları katılımcılarla sunum olarak paylaştılar. Ayrıca proje kapsamında 2 yıl boyunca okullarımızda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar da sunumlarla paylaşıldı. Okulumuzun sorumluluğunda olan "Driven to Discover" modeli de katılımcılara aktarıldı. Ayrıca projenin son bölümünde yapılması gereken çalışmalar görüşülerek karara bağlandı. Okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Litvanya çalışma toplantısına katılan okulumuz öğrencilerinden Elif Göksu Çelik, Ali Ekin Aktaş ve Emre Akbaş: "İlk defa yurtdışına çıkma fırsatı bulduğumuz bu projede hem yabancı dil becerilerimizi geliştirebilme hem de STEM alanındaki bilgi ve yeterliğimizi arttırma fırsatı bulduk. Katıldığımız konferans ve yaptığımız sunumlar bizim için büyük bir deneyim oldu. İngilizcenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu süre zarfında evlerinde kaldığımız ailenin ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerin kültürlerini yakından tanıdık ve yeni arkadaşlar edindik. Güzel anılarla ve önemli deneyim ve kazanımlarla okulumuza döndük. Bize bu fırsatı sağlayan okulumuza teşekkür ediyoruz" dediler.

InSTEM projemizin final toplantısı Haziran ayında Lüksemburg'da gerçekleşecek.

04-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-201704-05-2017

Yayın: 04.05.2017 - Güncelleme: 04.02.2020 14:06 - Görüntülenme: 780