T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MANAVGAT - Namık Karamancı Fen Lisesi

MANAVGAT NAMIK KARAMANCI FEN LİSESİ AB PROJE EKİBİ ESTONYA´DAN DÖNDÜ

Avrupa Birliği Erasmus projeleri ile adını duyuran Namık Karamancı Fen Lisesi ,"Kayıtsızlığa Hayır, Avrupa'da Mülteci ve Göçmen Sorunu" isimli projelerinin 5. toplantısı için Estonya'nın Narva kentine gitti. 05-12 Şubat 2017 tarihlerinde ev sahibi okul "Narva Vanalinna Riigikool " da gerçekleşen toplantıya proje sorumlusu İngilizce öğretmeni  Mehmet Yaran, öğrenciler Şayan Barut,Mustafa Deniz,Burak Karaoğlu ve İsmail Can Başoğlu katıldı.

Almanya, Finlandiya,Estonya,Slovakya,İtalya,Polonya,Türkiye'den gelen okullardan oluşan proje ortakları birlikte çeşitli etkinlikler yapıp,Narva şehri belediye başkanını ziyaret edip ,şehirde yaşayan göçmen ve mülteciler hakkında bilgi aldılar.

Proje hakkında detaylı bilgi veren proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Mehmet YARAN;" projenin amacınının dünya genelinde yaşanan siyasi ve ekonomik sorunların insanı etkilemesi sonucu mülteci, sığınmacı ve göçmen nüfusundaki hızlı artışa dikkat çekmek, öğrencilerin farkındalıklarını yükseltmek amacı taşıdığını belirtti.Bu proje ile önyargıları azaltmak, sorunların barışçıl bir çözüme ulaşmasına katkı sağlayacak fikirler üretmek ve ayrımcılık karşıtı anlayışları öne çıkarmak istiyoruz .Projenin her aşamasında farklılıklara saygı, barış ve adil olma değerlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılmıştır" dedi.

Proje ekibinde yer alan öğrenciler ise kendi kişisel gelişimleri için bu tür projelerin faydalı olduğunu,yabancı dili kulanma fırsatı yakalayıp,farklı dil ve kültürlerden insanları tanımaktan mutlu olduklarını belirttiler.

Okul Müdürü Hasan KÖKÇÜ ise Erasmus projelerine çok önem verdiklerini,projeler sayesinde pek çok öğrenci ve öğretmenin farklı ülkelere gidip işbirliği yaptıkları,eğitim alanında fikir alışverişinde bulunduklarını , bu tür projerin okul eğitimindeki kaliteyi artırdığını belirterek proje ekibine teşekkür etti.

 Projenin bir sonraki toplantısı Namık Karamancı Fen Lisesinde  23-29 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.02.2017 - Güncelleme: 04.02.2020 14:06 - Görüntülenme: 1257
  Beğen | 0  kişi beğendi