T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MANAVGAT - Namık Karamancı Fen Lisesi

Namık Karamancı Fen Lisesi Erasmus Proje Ekibi FİNLANDİYA ‘da

Namık Karamancı Fen Lisesi Erasmus Proje Ekibi FİNLANDİYA 'da

Namık Karamancı Fen Lisesi Erasmus Proje Ekibi FİNLANDİYA 'da

Namık Karamancı Fen Lisesi AB Erasmus proje ekibi "Say NO to indifference/Kayıtsızlığa Hayır" isimli projenin 4.toplantısı için Finlandiya'nın Lappeenranta da bulunan "Kimpisen Lukio" isimli okulu ziyaret etti.

İngilizce öğretmeni Mehmet YARAN,öğrenciler 11/B sınıfı öğrencileri Elif Sude OKTAY ve Beyza Berfin KUMAŞ'tan oluşan proje ekibi  01-09 Ekim 2016 tarihlerinde çeşitli toplantılar yaparak,eğitim kurumlarını ziyaret ederek Finlandiya eğitim sistemini yakından inceleme fırsatı buldular.

 Projenin konusu olan "Göçmenler ve Mülteciler" ile ilgili kampları ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler Finlandiya da göçmenlere verilen eğitim ,barınma,çalışma olanaklarını yakından inceledi.

Proje sorumlusu öğretmen Mehmet YARAN "Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya´da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders görüyor.Finlandiya düşük maliyetler, kısa okul saatleri,  ile yüksek akademik başarıyı yakalayan bir ülke;Finlandiya  bireyselliğe, bağımsızlığa önem veren, öğrencilerine kendi eğitim programını kendi düzenleme sorumluğunu yükleyen eğitim anlayışıyla bol boş zamanı, eğlenerek öğrenmeyi birleştiren bir eğitim sistemine sahip olduğunu belirterek,öğrencilerimiz burada, okul bünyesinde yapılan eğitim ve öğretim faaliyetlerini bizzat yerinde görme imkânı yakaladılar. Ayrıca diğer ülkelerden gelen öğrencilerle oldukça sıcak arkadaşlıklar ve dostluklar kurdular. Yapılan sunumlar ve aktivitelerle okulumuzu tanıttılar" dedi.

 11/B sınıfı öğrencileri Elif Sude OKTAY ve Beyza Berfin KUMAŞ ise Finlandiya'da bulunmaktan,yeni bir kültürü,eğitim sistemini yakından incelemekten dolayı mutlu olduklarını,Finli öğrencilerin birden fazla yabancı dili çok iyi konuşmalarının kendilerini şaşırtığını ve İngilizce konuşmanın önemini bir kez daha yaşayarak öğrendiklerini belirterek ,bu firsatı veren okul müdürü Hasan KÖKÇÜ ve proje sorumlusu öğretmen Mehmet YARAN'a teşekkür ettiler.

Okul Müdürü Hasan KÖKÇÜ ,Manavgat Namık Karamancı Lisesi'nin AB Projeleri Erasmus+ Okul Ortaklıkları kapsamında devam eden üç projeleri yanında,üç yeni projesi daha kabul edildi.Bir Fen Lisesi olarak sadece akademik başarılarla değil aynı zamanda ulusal ve uluslararası projelerle de adını duyurduklarını belirtti.Bu tür projelere çok önem verdiklerini,bu projeler sayesinde öğretmen ve öğrencilerimiz  öz güven kazanma, empati kurma, ekip ruhuna sahip olma, yeni teknolojiyi etkin takip edebilme, iletişim becerilerini artırmaları, farklı kültürleri tanıma/tanıtma ve yaşama fırsatını yakalayarak kişisel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlamaları, yabancı dil kullanma becerilerini kazanmış olacaktır  dedi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.10.2016 - Güncelleme: 04.02.2020 14:07 - Görüntülenme: 1531
  Beğen | 0  kişi beğendi