NAMIK KARAMANCI FEN LİSESİ ERASMUS PROJE EKİBİ POLONYA´DAN DÖNDÜ

Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi, Polonya´da düzenlenen ´Kayıtsızlığa hayır, Avrupa´da mülteci ve göçmen sorunu´ adlı projenin 7´inci  ve son toplantısına katıldı. Polonya'nın Wroclaw kentinde 28/05/2017 ile 04/06/2017 tarihleri arasında  gerçekleşen toplantıya proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Mehmet Yaran, öğrenciler Batuhan Eroğlu,Serav Yıldırım,Beyza Nur Özben,Eda Lily Maree Subaşı  katıldı.

Almanya, Finlandiya, Estonya, Slovakya, İtalya´dan gelen okulların proje ekipleri ile birlikte  çeşitli toplantılara ve seminerlere katılan Namık Karamancı Fen Lisesi ekibi Wroclaw belediye başkanı Rafal Dutkiewicz 'i ziyaret ederek kentte yaşayan göçmen ve mülteciler hakkında bilgi aldı.Daha sonra Wroclaw Üniversitesi rektörü Adam Jezierski  tarfından kabul edilen proje ekibi,rektör rehberliğinde  üniversiteyi gezdiler.

"Liceum Ogolnoksztalcace nr VII im. Krzysztofa Kamila Baczynskiego" isimli okulun ev sahipliği yaptığı toplantıda projenin 2 yılı değerlendirildi.Wroclaw şehrinin tarihi ve turistik yerlerini gezmenin yanında,şehir meydanında mülteci sorununa ve ayrımcılığa karşı öğrenciler bir de yürüyüş yaptılar.Proje toplantısı ve etkinliklerine Polonya ulusal ve yerel basını da ilgi gösterdi.

Proje ekibinde yer alan öğrencilerden Beyza Nur Özben, "2 yıldır bu proje ekibinde yer almaktayım,bu projenin kendisine çok büyük katkılar sağladı,proje sayesinde uluslararası bir ortamda farklı öğrencilerle sürekli İngilizce konuştum,kendine olan güvenim arttı,farklı fikirlere,kültürlere olan önyargılarım azaldı,mülteci ve göçmenleri yakından tanıma,sorunlarını inceleme fırsatı buldum" dedi.

Takım ruhu ile çalışabilme kabiliyeti kazandıran; öğrenci velilerinin okula ilgisini, proje çalışmalarına katılan öğrencilerin hem derslere hem de sosyal faaliyetlere olan ilgisini arttıran; öğrencilere kendilerini ifade edebilecek ürünleri ortaya koymalarına imkân vererek özgüvenlerini geliştiren; katılımcıların,sadece ortaklık yapılan ülkelerin değil aynı zamanda kendi ülkelerinin kültürlerini de daha iyi öğrenme ve araştırma fırsatı edinmeleri fırsatını sunan Erasmus + Okul Ortaklıkları projelerine Okul Müdürü Hasan Kökçü ayrı bir önem verdiklerini belirterek proje ekibine teşekkür etti.

06-06-201706-06-201706-06-201706-06-201706-06-201706-06-201706-06-201706-06-2017

Yayın: 06.06.2017 - Güncelleme: 04.02.2020 14:05 - Görüntülenme: 1348