T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MANAVGAT - Namık Karamancı Fen Lisesi

InSTEM PROJE EKİBİMİZ İTALYA´DAN DÖNDÜ

InSTEM PROJE EKİBİMİZ İTALYA'DAN DÖNDÜ

Okulumuz InSTEM projesi ekibi İtalya'nın Martina Franca şehrinde düzenlenen "InSTEM: Innovative Student-Teacher Evolution Model/Yenilikçi Öğrenci-Öğretmen Gelişim Modeli" isimli Erasmus+ KA2 projesi öğrenci çalışma toplantısından döndü.

Proje toplantısı ile ilgili bilgi veren okul müdürümüz Hasan Kökçü: "Kısa adı InSTEM olan projemizin dördüncü öğrenci çalışma toplantısı 06-12 Kasım 2016 tarihleri arasında İtalya'da gerçekleştirildi. Litvanya, İtalya, İzlanda ve Lüksemburg'dan ortaklarımızla geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığımız, STEM yani Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında çalışmalar ve araştırmalar yaparak öğrencilerimizin bu alanlardaki mesleklere yönelmelerini teşvik etmeyi amaçlayan projenin İtalya toplantısında okulumuzu projenin sorumlusu olan öğretmenimiz ile 2 öğrenci temsil etti. Kendilerine okulumuzu başarıyla temsil ettikleri için teşekkür ediyor, önümüzdeki süreçte yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum." dedi.

İtalya toplantısı ile bilgi veren proje sorumlusu İngilizce öğretmenimiz Hasan Biber: "Martina Franca şehrindeki ortağımız Liceo Statale Tito Livio'nun ev sahipliğinde düzenlenen öğrenci çalışma toplantısında öncelikle proje kapsamında şu ana kadar okullarımızda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar sunumlarla paylaşılarak önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalar görüşüldü. Öğrenciler ve öğretmenler olarak STEM alanındaki değişik derslere ve atölye çalışmalarına katılarak konu ile ilgili bilgimizi arttırma fırsatı bulduk. Özellikle CLIL yöntemi ile ilgili katıldığımız eğitimler ve çalışmalar bizim için son derece ilginç ve önemliydi. Ayrıca STEM alanında faaliyet gösteren kurumları ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık. Okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi.

İtalya çalışma toplantısına katılan okulumuz öğrencilerinden Ferdane Bulut ve Umutcan Altunsu: "İlk defa yurtdışına çıkma fırsatı bulduğumuz bu projede hem yabancı dil becerilerimizi geliştirebilme hem de STEM alanındaki bilgi ve yeterliğimizi arttırma fırsatı bulduk. İngilizcenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bir hafta içinde evlerinde kaldığımız ailenin ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerin kültürlerini yakından tanıdık ve yeni arkadaşlar edindik. Güzel anılarla ve önemli deneyim ve kazanımlarla okulumuza döndük. Bize bu fırsatı sağlayan okulumuza teşekkür ediyoruz" dediler.

Öğrencilerin STEM alanındaki mesleklere yönlendirilmelerini teşvik etmeye yönelik çalışmalar içeren projemizin bir sonraki öğrenci çalışma toplantısı Nisan ayında Litvanya'da gerçekleşecek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.11.2016 - Güncelleme: 04.02.2020 14:07 - Görüntülenme: 639
  Beğen | 0  kişi beğendi